چگونگی ذوب طلا

چگونگی ذوب طلا

04 اردیبهشت 1400 1,578 بازدید

 

ذوب‌طلا یکی از مهم‌ترین و حساس ترین مراحل بازیابی طلا محسوب می شود. برای ذوب کردن طلا وسایل و تجهیزاتی نظیر، کوره، مشعل، بوته و ریژه لازم است و باید به‌طور کامل با نحوه‌ی ذوب کردن آشنا بود. در این‌مقاله قصد داریم به نکاتی که دانستن آنها برای ذوب طلا لازم است بپردازیم.

لوازم مورد نیاز برای ذوب کردن طلا:

 

ریژه یا قالب

 

ریژه در واقع همان قالب است که مذاب طلا درآن ریخته می‌شود تا سرد گردد.

 

 

همزن گرافیتی

 

از همزن گرافیتی برای هم‌زدن و یک‌دست کردن مذاب استفاده می‌شود.

 

 

دسته‌بوته

 

دسته‌بوته یا انبربوته برای بیرون آوردن بوته از کوره کاربرد دارد. با دسته‌بوته می‌توان بوته را گرفت و از کوره بیرون آورد و با کمک آن مذاب را درون رسژه ریخت.

 

بوته‌ذوب

 

بوته‌ذوب همان ظرف گلدانی یا کاسه ای شکل است ک طلا را در آن می‌ریزند تا در کوره ذوب شود. بوته ها در انواع مختلفی مثل گرافیتی، سیلیکون کواترز، هواگاز و... موجود هستند.

 

 

مشعل کوره

 

در فرآیند ذوب کردن طلا، از مشعل های مختلفی می‌توان استفاده کرد. درصورتی که قصد دارید طلا را بدون کوره ذوب کنید باید از مشعل هایی که با گاز و اکسیژن کار می‌کنند و به مشعل های هواگاز معروف هستند استفاده کنید و اگر می‌خواهید طلا را در کوره ذوب کنید باید از مشعل های ونتوری یا مشعل هایی که با دمنده کار می‌کنند استفاده نمایید.

 

کوره ذوب‌طلا

 

برای ذوب طلا، یک کوره کوچک بوته‌ای که با گاز کار می‌کنند کافی است. البته اگر قصد دارید طلا را به روش هواگاز ذوب کنید؛ به همان کوره‌ی کوچک هم نیاز ندارید.

 

کوره های برقی

 

به‌جای کوره‌ی گازی می‌توانید از کوره های برقی هم استفاده کنید، ما باید توجه داشته باشید که کوره‌های برقی. بازدهی و سرعت کوره های گازی را ندارند و قیمت خرید و هزینه نگهداری آنها نیز به مراتب از کوره های گازی بیشتر است. همچنین چون کوره‌های برقی از بوته گرافیتی استفاده میکنند؛ نمی‌توان از آنها د رفلاکس استفاده کرد.

 

نقطه ذوب‌طلا

 

نقطه‌ ذوب‌طلا 1064 درجه سانتی‌گراد است که به این معنی است که برای ذوب کردن طلا یک کوره 1200 درجه‌ سانتی‌گراد کافی است.

 

موادشیمیایی مورداستفاده در فرآیند ذوب

 

در فرآیند ذوب‌طلا از موادشیمیایی زیادی استفاده نمی‌شود. در بیشتر موارد استفاده از کمی بوراکس"بوره" به عنوان فلاکس برای ذوب کافی است. البته در بعضی مواردخاص از پتاسیم نیترات، سدیم نیترات و سدیم کربنات‌هم می‌توان استفاده کرد.

 

مطالب مرتبط