تاج و نیم تاج های فرح پهلوی

تاج و نیم تاج های فرح پهلوی

29 تیر 1400 1,475 بازدید

تماشای گردن بند و تاج و نیم تاج‌های مرصع فرح پهلوی

به منظور تماشای صدها قطعه الماس و زمرد و برلیان و سنگ‌های قیمتی و تاج‌ها و نیم تاج‌های کیانی و تخت نادری تا تخت طاووس و شمشیرهای مرصع نشان فتحعلی شاه و ناصر الدین شاه قاجار، به موزه جواهرات ملی بروید. با ارزش‌ترین موزه ایران و حتی آسیا که آثار آن، هنوز قیمت گذاری نشده است و پشتوانه اسکانس ایران است. الماس دریای نور، با ارزش‌ترین الماس جهان، همین‌جا در خیابان فردوسی تهران است. دریای نور، الماس خوش تراشی است که آوازه بین المللی داشته و بخشی از تاریخ معاصر ایران را روایت می‌کند.

برای تماشای گردن‌بند و تاج فرح پهلوی، باید به خزانه جواهرات ملی رفت که تحت شدید ترین تدابیر امنیتی، حفاظت می‌شود. در روزهای شنبه تا چهارشنبه، از ساعت ۱۴ تا ۱۶:۳۰، پذیرای بازدید علاقمندان به دنیای رنگارنگ جواهرات سلطنتی ایران است. روزهای جمعه و پنجشنبه، این مجموعه تعطیل است. ضمنا، در ایام عید و تعطیلات رسمی نیز، باز نیست. برخی از آثار گران بهایی که در موزه نیاوران و سعدآباد و هم‌چنین کاخ گلستان نگهداری می‌شد، به موزه جواهرات ملی انتقال یافت. این موزه، مقصد شماره یک گردشگری لاکچری گردها و هیجان دوست‌های تهرانی است. گاها، برخی از تهران‌گردهای تریپ ادوایزر، تماشای موزه جواهرات ملی را به عنوان اولین و تنها مقصد گردشگری بسیار ارزشمند پایتخت لقب داده‌اند. موزه جواهرات ملی ایران، نزدیک چهار راه استانبول در خیابان فردوسی جنوبی است. بهترین راه عزیمت به این موزه، استفاده از مترو ایستگاه فردوسی است. فاصله مترو تا خزانه، کم تر از ۱۰ دقیقه خواهد بود.

نگاهی به گردن بند تاج گذاری فرح پهلوی

آن هایی که دهه سی و چهل را یادشان هست، احتمالا در نشریات و کتاب‌ها و فیلم‌ها و مستندهای آن زمان، تصاویری از فرح پهلوی را با گردن بند و تاج‌های مرصع دیده و آن زمان را در خاطر دارند. فرح دیبا، سومین همسر محمد رضا پهلوی بود. او، در سال ۱۳۳۸ هجری خورشیدی، طی مراسمی ویژه با حضور سران و مهمانان داخلی و بین المللی، به عقد محمد رضا در آمد.

او، آخرین همسر محمد رضا پهلوی بود. وی، جواهرات منحصر به فرد و فریبنده‌ای داشت که شماری از آن‌ها همان طور که در بالا گفتیم، هم اکنون در ویترین‌های شیشه‌ای موزه جواهرات ملی، حفاظت می‌شود. این که آیا جواهرات سلطنتی ایران در زمان خروج فرح و شاه مخلوع، از ایران خارج  شد یا خیر را باید در اسناد و مدارک تاریخ  معاصر ایران جستجو کرد و ما جوابی برای آن نداریم!

اما به هر حال، یکی از خیره کننده‌ترین گردن بند‌هایی که در موزه جواهرات ملی ایران در معرض دید همگان قرار دارد، گردن بندی است که فرح در زمان عقد خود، بر تن داشت. در زمان تاج گذاری فرح ، این گردن‌بند به همراه وی بود. زمانش به سال ۱۳۴۶ هجری خورشیدی باز می‌گردد.

این گردن بند گران قیمت و خوش‌تراش، توسط دربار، به  یکی از برترین جواهر سازان آن زمان یعنی ون کلیف آرپل (VAN CLEEF & ARPELS) سفارش داده شد. این گردن‌بند، از جنس طلا و پلاتین بود و زمردی خوش تراش، روی آن  خودنمایی می‌کرد. زمردهای کوچک تری نیز در اطراف آن قرار داشت که با مرواریدهای کوچک و بزرگ، تزیین شده بود. شکوه گردن بند سلطنتی فرح پهلوی، دارای الماس‌های سفید رنگ است که با حضور سنگ‌های قیمتی ریز و درشت، جلایی باشکوه پیدا کرده است. در بالای زمرد بزرگ این گردن بند، الماس‌های زرد و مرواریدها، تلالویی خیره کننده را روایت می‌کند. گردن بند تاج گذاری فرح پهلوی ، در یکی از ویترین‌های موزه جواهرات ملی در دسترس  است. وان کلیف، در سال ۱۳۴۶ خورشیدی این گردن بند را ساخت.

مطالب مرتبط