همه چیز درباره سنگ کهربا

همه چیز درباره سنگ کهربا

22 تیر 1400 701 بازدید

سنگ کهربا

کهربا شیره فسیل‌شده درخت است که به دلیل رنگ زیبایش برای ساخت اشیاء تزئینی و جواهر به کار می‌رود. کهربا در واقع صمغ درختان سوزنی از گونۀ کاج در جنگل‌هایی است که بعد‌ها به زیر آب دریا‌ها رفتند و پس ازحداقل ۵۰ میلیون سال آنچنان سخت گردید که اکنون به عنوان سنگ کهربا شناخته می‌شود و به ما تصویری از جهان پیش از تاریخ را نشان می‌دهد، چرا که درآن‌ها قطعاتی از زمین، حشرات، گیاهان و حتی پستانداران کوچک به دام افتاده روزگاران پیش از تاریخ نیز یافت می‌شود.

عمده کهربای جهان عمری بین ۳۰ تا ۹۰ میلیون سال دارد. تقریباً از دوران پارینه سنگی این سنگ‌ها در مناطق مختلف شمال اروپا و عمدتاً به‌طور شناور در سواحل شنی یافته می‌شوند. ساحل‌های شنی مسطح و آب شور دریا جایگاه مناسبی برای شناورشدن سنگ کهربا هستند. نیرو‌های عظیم نهفته در موج‌های ساحلی تنها مقاوم‌ترین سنگ‌ها که از کیفیتی عالی برخوردارند، را باقی می‌گذارند. در برخی افسانه‌ها آن را اشک وال‌ها نامیده‌اند و بعضی به آن لقب "طلای دریاها" داده‌اند. امروزه این سنگ (در مناطقی که لایه‌های رسوبی تشکیل شده‌اند) درعمق ۵۰ متری به اصطلاح زمین‌های آبی رنگ یافت‌می‌شود.

از یک متر مکعب خاک حداکثر ۷۵۰ گرم سنگ کهربای خام به دست می‌آید و از این مقدار فقط ۲۵ درصد در تولید سنگ‌های تزیینی بکار برده می‌شود. بزرگ‌ترین و زیباترین اثر هنری که تاکنون با سنگ کهربا خلق شده، "اتاق کهربا" در سنت‌پترزبورگ روسیه است که پادشاه پروس فریدریش ویلهلم اول معروف به سربازشاه به پطر کبیر تزار روسیه هدیه کرد. یونانیان این سنگ را "سنگ برق" می‌نامیدند، چرا که با سایش در آن الکتریسیتۀ ثابت ایجاد شده و خاصیت مغناطیسی می‌یابد. ازاین روست که در زبان فارسی بدان کهربا (کاه ربا) می‌گویند. به این سنگ نام‌های دیگری هم داده‌اند که از آن جمله می‌توان از اَمبر، سنگ چشم، طلای بالتیک، کوپال، الکترون، گلساریا، گلسوم، ساکریوم، سنگ مایع، سنگ خورشید و سنگ شمال یا سوکینوم یاد کرد.

ریشه نام کهربا

کهربا در لغت از دو واژه کاه و ربا ساخته شده است و به معنای رباینده کاه است. این معنا به این دلیل برای این ماده به کار می‌رود که به هنگام مالیده شدن آن به یک پارچه یا امثال آن، در سطح کهربا الکتریسیته ساکن القاء می‌شود و این الکتریسیته ساکن باعث ربایش کاه می‌گردد.

کهربا در نگاه کانی‌شناسی

کهربا در گروه سنگ‌های اورگانیک (منشا گیاهی، حیوانی) قرار دارد. در دوران قدیم زمین‌شناسی به صورت صمغ از درختان کاج مخروطی شکل به نام (پیتوس-سوکسینیفرا) خارج شده و پس از خشک و سخت شدن به صورت فسیل و سنگ درآمده است.

اصالت کهربا

سنگ کهربا بسیار سبک و از وزن خالصی حدود ۱/۰۸ گرم در هر سانتی‌متر مکعب برخوردار است. به همین دلیل در آب‌های شور شناور می‌ماند. این سنگ اشتعال‌زا می‌باشد. در اثر سایش ذرات غبار و تکه‌های پارچه و خرده کاغذ را به خود جذب می‌کند و با مالش پس از اندک زمانی بوی خاص صمغ از آن استشمام می‌شود.

ترکیب شیمیایی کهربا

کهربا از انواع ناهمگونی از مواد رزینی (صمغی) تشکیل شده که کمابیش در الکل، اتر و کلوروفرم محلولند و همچنین مواد نامحلول. فرمول کلی کهربا C. ۱۰ H. ۱۶ O. است.

سختی کهربا

سختی کهربا در مناطق مختلف تفاوت‌هایی دارد، کهربا‌های جوان‌تر، نرم‌تر از آن‌هایی هستند که مدت‌های طولانی زیر خاک مدفون بوده‌اند.

رنگ کهربا

سنگ کهربا را در بیش از ۴۰۰ رنگ مختلف می‌توان مشاهده کرد؛ از سفید تا زرد، کرم، قهوه‌ای و قرمز و از خاکستری تا سیاه. عمدتاً کهربا به رنگ کـُنیاکی است که از آن به رنگ کهربایی نیز یاد می‌شود و طیفی از آن در ۹۰ درصد کل سنگ‌های کهربا دیده می‌شود. در کنار این سنگ ها، کهربا‌هایی با ترکیب سفید و زرد وجود دارند که جزو با ارزشترین گروه‌ها می‌باشند، چرا که فقط ۱۰ درصد کل سنگ‌ها از آن جمله‌اند.

تاثیر کهربا بر روح و روان:

این سنگ باعث تمایل ما به درمان بیماری‌ها و حفظ تعادل در بدن می‌شود. کهربا نیروی اراده را افزایش می‌دهد و ما را در درمان پیش از موقع حمایت می‌کند تا آن را بی اهمیت فرض نکنیم.

•کهربا یا «سنگ آرامش دهنده» نوعی کریستال است که به اعصاب شخص آرامش می‌بخشد.

•انرژی‌های منفی را از فرد دور می‌کند و او را تشویق می‌کند که زندگی را زیاد سخت نگیرد.

•این سنگ همچنین در طی مراقبت‌های بعد از عمل جراحی می‌تواند آرامش دهنده هیجانات و عواطف باشد.

اثرات شفابخش کهربا شامل:

•مهار نمودن انرژی‌های اضافی و خارج کردن انرژی‌های منفی

•کسب انرژی‌های مثبت و ایجاد آرامش

خواص درمانی:

۱. درمان آرتروز

۲. درمان التهاب مفاصل

۳. درمان آسم

۴. درمان آفت

۵. درمان آلرژی

۶. درمان اگزما

۷. درمان برونشیت

۸. درمان تورم پا‌ها

۹. درمان اختلالات ستون فقرات

۱۰. درمان تبخال

۱۱. دفع چشم بد

۱۲. درمان خارش پوست

۱۳. درمان درد صورت

۱۴. درمان دمل و کورک

۱۵. تحریک رشد

۱۶. درمان زخم‌ها

۱۷. درمان زونا

۱۸. درمان انحراف ستون مهره‌ها

۱۹. درمان سرفه

۲۰. جزو سنگ‌های پیشانی وحامی

۲۱. درمان سیاتیک

۲۲. درمان سیا سرفه

۲۳. درمان تصلب شرایین

۲۴. درمان شوره سر

۲۵. درمان صفرا

۲۶. درمان عفونت

۲۷. تقویت عضلات

۲۸. تقویت رباط‌ها

 

مطالب مرتبط